- Baza materiala -

    Şcoala funcţionează în 4 corpuri de clădire: 3 corpuri cu săli de clasă şi sala mare de sport.
Localul de pe strada Tineretului (corpul 3) a fost inaugurat în anul 1872. Clădirea are o suprafaţă desfăşurată de 474 mp şi adăposteşte 7 săli de clasă, o sală profesorală, grupuri sanitare. În fosta locuinţă a directorului, aflată în aceeaşi curte, se află o sală de clasă şi sediul CAR Învăţământ.

Localul de pe str. Tineretului

Pe strada Republicii nr. 55 se află localul vechi (corpul 2 de clădire), construit în formă de L în anul 1952. Acest local are o suprafaţă desfăşurată de 1196 mp şi adăposteşte 12 săli de clasă, o cancelarie, cabinetul psihologului şcolar, cabinetul stomatologic, biblioteca, sala mică de sport, precum şi arhiva, o spălătorie şi alte încăperi anexă. În anul 2017 întreaga instalaţie de încălzire a fost schimbată.

Localul nou (stânga), localul vechi (dreapta) şi sala de sport

Localul nou (corpul 1) a fost construit în 1961, pe două nivele: parter şi etaj, cu pereţii din carămidă, având stâlpii, centurile şi planşeurile din beton, iar acoperişul din ţiglă. Corpul 1 are o suprafaţă desfăşurată de 1409 mp. În localul nou se află 8 săli de clasă, un laborator de fizică-chimie dotat cu tablă inteligentă, un laborator de biologie, un cabinet de istorie cu mini-muzeu de istorie, un cabinet de informatică dotat cu 3 servere, 23 de calculatoare şi tablă inteligentă.

Cabinet informatica

     Trei dintre sălile de clasă sunt amenajate drept cabinete de matematică, limba română, limba maghiară. Tot aici se găsesc cabinetele directorului şi directorului adjunct, sala profesorală, secretariat, contabilitate, grupuri sanitare, alte încăperi-anexă.S-a confecţionat şi schimbat mobilierul în săli de clasă, sala profesorală, birouri. Lângă şcoală a fost amenajată în anul 2014 o parcare pavată, iar în faţa şcolii un parc cu alei pavate, bănci, ronduri de flori. Prin H.C.L. Nr.123/03.09.2015, s-au alocat bani pentru construirea unui gard nou. 

Laborator fizica - chimie

Prin H.C.L. Nr.19/16.02.2018, s-au alocat bani pentru repararea acoperişului sălii de sport şi pentru înlocuirea ventilo-convectorului din sala de sport. În decembrie 2018, firma Samarcu S.R.L. a sponsorizat şcoala cu 5 kituri de robotică şi 2 kituri de extensie, în valoare de 2000 euro.
Sala mare de sport (corpul 4) a fost construită prin program guvernamental şi inaugurată în anul 2004; adăposteşte săli anexe şi cabinetul medical şcolar.Lângă localul 2 se află atelierul de întreţinere, iar în curte teren de sport. La începutul anului şcolar 2015-2016, cu ajutorul Consiliului Local Luduş a fost refăcut gardul şcolii.
În toate corpurile de clădire există conexiuni internet fixe şi wireless.

Cabinet istorie

Şcoala Gimnazială Nr.1 Luduş se poate mândri cu un teren geografic unicat în ţara noastră. Existenţa acestuia se datorează profesorului de geografie Augustin Micu, care a funcţionat în această şcoală în perioada 1953-1989 în calitate de profesor de geografie şi care a fost mulţi ani directorul liceului din localitate. Ideea realizării unei platforme geomorfologice care să cuprindă, în miniatură, formele şi tipurile de relief existente în ţara noastră, i-a venit încă din anii studenţiei. Ca o recunoaştere a muncii sale, în prezent platforma geomorfologică îi poartă numele.

Profesorul Augustin Micu (în centru)

    La finele anilor ‘80, profesorul Micu îşi propune să realizeze un teren geografic acoperit. Beneficiind de sprijinul material al unor întreprinderi de construcţii din acea perioadă, a reuşit să modeleze pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp cele mai reprezentative forme şi tipuri de relief existente în ţara noastră, pornind de la cei mai înalţi munţi şi terminând cu relieful Deltei Dunării şi a platformei continentale a Mării Negre.  A reuşit să surprindă şi modul cum agenţii morfogenetici externi influenţează relieful în general.

    Pentru realizarea acestora a folosit ciment, iar pentru tipurile reprezentative de relief a adăugat şi rocile specifice aduse din excursiile pe care le-a realizat cu elevii în România de-a lungul anilor. Această platformă unicat în ţara noastră a devenit loc de vizitare pentru studenţi, profesori, elevi din cele mai îndepărtate locuri din ţară, din Republica Moldova şi din Rusia. La iniţiativa profesorilor de geografie Ioan Adrian Banea, directorul Şcolii Gimnaziale „Ioan Vlăduţiu” (coordonator proiect) şi Marcela Berar de la Şcoala Gimnazială nr.1 Luduş, a fost întocmit 

 un proiect de finanţare prin care platforma geomorfologică a beneficiat de finanţare nerambursabilă din bugetul local al oraşului Luduş în valoare de 11.280 lei. În urma acest proiect, cofinanţat de Asociaţia „Ioan Vlăduţiu” Luduş, platforma geomorfologică a fost reabilitată în anul 2015.  Acest obiectiv este vizitat în fiecare an de grupuri de elevi şi studenţi de la diferite instituţii de învăţământ iar actualii profesori de geografie ai şcolii o folosesc cu succes în activitatea didactică.

Școala Gimnazială Nr. 1 Luduș
Adresă

Str. Republicii Nr. 55                    
Luduș, Jud. Mureș
C.P. 545200

Contact

Email: scoala1ludus@yahoo.com
Tel: 0265 411 357 
Fax: 0265 413 437

Build a web page with Mobirise